Laat de kikkererwten goed uitlekken en stort deze vervolgens in een grote saladekom. Maak de wortels schoon, snij ze in de lengte doormidden en daarna in dunne halve maantjes. Doe hetzelfde met de augurk. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de wortel, augurk en paprika toe aan de kikkererwten. Snij de spinaziebladeren, om het eetgemak te vergroten, in reepjes en voeg dit bij de rest van de groenten in de saladekom. Voeg de chilisaus toe en breng op smaak met wat versgemalen peper (naar smaak), Italiaanse kruiden en 1 theelepel paprikapoeder. Schep het geheel goed door en verkruimel tot slot de feta erover. Eet smakelijk!VOEDINGSWAARDE p.p. 237 kcal ♦ 14 G eiwit ♦ 23 G koolhydraten ♦ 8,2 G vet, waarvan verzadigd 4,2 G ♦ 10,3 G vezelsTIP 1 Je kan de salade een dag van tevoren maken. Voeg de spinazie bij voorkeur vlak voor het opdienen toe, hierdoor blijft het verser en lekker knapperig van structuur.TIP 2 Vervang de feta door veganistische witte kaas (bijvoorbeeld Violife Greek white) voor een veganistische twist.TIP 3 Lekker als lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ.