Parelcouscoussalade met gestoofde groentes
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een lauwwarme salade met parelcouscous met een hartverwarmend effect door de toevoeging van een snufje kaneel en nootmuskaat. Ideaal voor herfstige dagen, of gewoon omdat de salade zo ongelooflijk lekker is!
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
- 200 gram parelcouscous
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote, witte ui
- 1 grote (winter)wortel
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 200 gram sperziebonen uit de diepvries, ontdooid
- 60 gram rozijnen
- 100 gram walnoten, grof gehakt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 snuf kaneelpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- Gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
- Vers gemalen (vier seizoenen)peper, naar smaak
- Zout, naar smaak
Vul de kookpan voor 3/4 met water en breng dit aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de parelcouscous toe en kook dit in circa 10 minuten gaar op laag vuur. Giet af. Vergeet niet om de couscous tijdens het kookproces af en toe goed door te roeren, zodat er niks aan de bodem blijft plakken.
Verhit ondertussen de olijfolie in de koekenpan. Snij de ui doormidden en vervolgens beide helften in dunne plakjes, zodat je fijne halve ui ringetjes krijgt. Snij de wortel in dunne plakjes. Bak de ui en wortel samen aan in de pan, totdat de ui glazig wordt. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Snij de paprika en aubergine in blokjes, naar de gewenste grootte en voeg toe aan het ui-wortelmengsel. Roer regelmatig goed door. Voeg de sperziebonen toe en verhit het geheel nog circa 5 minuten goed door. Breng op smaak met de kerriepoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat, Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de parelcouscous toe en schep het geheel goed door. Verdeel over 4 borden en garneer met de rozijnen en walnoten. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 535 kcal ♦ 15 G eiwit ♦ 65 G koolhydraten ♦ 19 G vet, waarvan verzadigd 2,5 G ♦ 11 G vezels
TIP 1 De salade is zowel (lauw)warm als koud lekker.
TIP 2 Vervang de parelcouscous door 100 gram (volkoren) couscous.