Ga terug
Met deze salade kan je van een stukje Griekenland genieten, maar dan gewoon in je eigen achtertuin! Een kleurrijke, frisse salade met een Griekse twist. Ideaal voor op een zomerse avond. En een bijkomend voordeel is dat je deze salade een dag van tevoren al klaar kunt maken, waardoor je een dagje onbezorgd kan genieten.

Griekse aardappelsalade

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Met deze salade kan je van een stukje Griekenland genieten, maar dan gewoon in je eigen achtertuin! Een kleurrijke, frisse salade met een Griekse twist. Ideaal voor op een zomerse avond. En een bijkomend voordeel is dat je deze salade een dag van tevoren al klaar kunt maken, waardoor je een dagje onbezorgd kan genieten.
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 25 min
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp snijmes (bijvoorbeeld een aardappelschilmesje)
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 800 gram krielaardappels, met schil
  • 1 komkommer, met schil
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 hele augurken
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 100 gram feta
  • 150 milliliter (half)volle yoghurt
  • 2 grote eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels (Zaanse) mosterd
  • 40 gram rucola
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Snij de krielaardappels in kwarten (of in blokjes van de gewenste grootte). Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelkwarten in ongeveer 15 minuten op laag vuur gaar. Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en Italiaanse kruiden. Schep regelmatig om.
Snij ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten. Snij hier vervolgens plakjes van en stort deze in de saladekom. Snij de snoeptomaatjes in kwarten en voeg bij de komkommer. Snij de ui in ringetjes, de augurk in plakjes en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Voeg dit alles bij het komkommer-tomaatmengsel in de saladekom. Snij tot slot de feta in blokjes en bewaar apart.
Stort de aardappels bovenop het groentemengsel in de saladekom. Voeg de yoghurt, mayonaise en mosterd toe en schep het geheel goed door. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en Italiaanse kruiden. Voeg de rucola toe en schep het geheel nog één keer goed door. Top het geheel tot slot af met de blokjes feta en geniet!
VOEDINGSWAARDE p.p. 486 kcal ♦ 13 G eiwit ♦ 48 G koolhydraten ♦ 18,7 G vet, waarvan verzadigd 6 G ♦ 9 G vezels
TIP 1 De salade kan je prima een dag van tevoren maken. Voeg de rucola ter plekke nog toe, zodat deze lekker knapperig blijft.
TIP 2 Vervang de zongedroogde tomaat door wat (groene) olijven en voeg wat kappertjes toe voor een nog intensere Griekse beleving.
TIP 3 Serveer met gebakken of gegrilde stukjes kipfilet voor een nog rijker gevulde (maaltijd)salade.