Ga terug
Vegetarische pasta pestosalade

Vegetarische pasta pestosalade

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een dagje geen vlees op het menu maar wel zin in een lekkere maaltijdsalade? Kies dan voor deze rijk gevulde pastasalade met pesto en vegetarische kipstukjes! Deze salade doet het trouwens ook heel goed als bijgerecht voor bijvoorbeeld een BBQ.
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 30 min
Hoofdgerecht, Salade
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 200 gram (volkoren) pasta (VB fusilli)
  • 4 theelepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 300 gram diepvries doperwten, ontdooid
  • 3 eetlepels groene pesto
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 zakjes rucola (à 85 gram)

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en kook dit in ca. 8-10 minuten beetgaar.
Verhit intussen een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Houd apart en laat afkoelen. Doe de (olijf)olie in de pan en bak hierin de kipstukjes gaar. Snij intussen de courgette in de lengte doormidden, zodat je twee helften hebt. Snij beide nogmaals in de lengte door en snij vervolgens in dunne plakjes. Snipper de rode ui en bak, samen met de courgette, kort mee met de kip. Giet de pasta af en stort in de saladekom. Voeg vervolgens het kip-groentemengsel, de doperwten en de pesto toe. Breng op smaak met versgemalen peper en wat gedroogde Italiaanse kruiden en schep het geheel goed door. Schep tot slot de rucola en geroosterde pijnboompitjes erdoorheen en serveer. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p.  350 kcal ♦ 22 G eiwit ♦ 40 G koolhydraten ♦ 16 G vet, waarvan verzadigd 2,3 G ♦ 10,7 G vezels
 
TIP 1 Vervang de vegetarische kipstukjes eventueel door kipfiletblokjes of gerookte kip.
TIP 2 Deze salade kan je de avond van tevoren al maken. Houd de rucola en pijnboompitjes dan nog even apart, zodat deze lekker knapperig blijven.