Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Frisse witlofsalade met appel, peer en augurk

Frisse witlofsalade met appel, peer en augurk

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Deze salade staat binnen een handomdraai op tafel en is heerlijk fris van smaak door de toevoeging van appel, peer én augurk.
Voorbereiding 0 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min
Lunch, Salade
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Saladekom
  • Saladecouvert
  • Schaaltje / kommetje voor de dressing

Ingrediënten  

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 wortels
  • 2 (zoetzure) augurken
  • 1 zoetzure appel (VB Elstar)
  • 1 rijpe handpeer (VB Conference)
  • 4 handjes rozijnen
  • 40-46 (ongezouten) pistachenoten
  • 100 gram feta / witte kaas
  • 2 eetlepels (half)volle yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snufje kaneel
  • Snuf kerriepoeder

Bereidingswijze

Snij de houtachtige onderkant van de stronkjes witlof af. Halveer in de lengte en verwijder de bittere kern. Leg met de platte kant op de snijplank, snij in de lengte middendoor en snij vervolgens in stukjes. Doe in de saladekom. Snij de uiteinden van de wortels af, halveer in de lengte en snij dunne plakjes (halve maantjes). Doe hetzelfde met de augurken. Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij ieder kwart in de lengte doormidden en snij in dunne plakjes. Doet hetzelfde met de peer. Meng de wortel, augurk, appel en peer door de witlof. Voeg de rozijnen en pistachenoten toe, verkruimel de feta erboven en schep het geheel goed door.
Maak tot slot de dressing. Meng hiervoor de yoghurt, mayonaise, mosterd, peper, Italiaanse kruiden, kaneel en kerriepoeder. Schep de dressing door de salade of serveer deze er apart bij, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE  p.p. 310 kcal ♦ 16 G eiwit ♦ 39 G koolhydraten ♦ 13 G vet, waarvan verzadigd 4,1 G ♦ 8,6 G vezels
TIP 1 Niet zo’n fan van mayonaise? Vervang dit door 2 eetlepels Piccalilly.
TIP 2 Eet er een (zacht) gekookt eitje bij om er een lichte warme maaltijd van te maken.
TIP 3 Vervang de feta door veganistische witte kaas (bijvoorbeeld  Violife Greek white) voor een veganistische twist.