Broccoli-tonijnsalade met linzen
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een lauwwarme (maaltijd)salade met broccoli, linzen én tonijn. Een echte aanrader voor alle visliefhebbers! En, omdat de salade zowel warm als koud lekker is, kan je er direct een extra portie van klaarmaken. Dan kan je er morgen tijdens de lunch weer van genieten. Zeker geen straf als je het mij vraagt.
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Snijplank
Scherp snijmes
Kookpan
Saladekom
Saladecouvert
- 1 stronkje broccoli
- 1 dikke rode ui
- 1 blikje linzen (uitlekgewicht à 265 gram)
- 1 blikje tonijn op water (à 145-160 gram)
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels (volle) yoghurt
- 1 theelepel (Zaanse) mosterd
- Vers gemalen peper, naar smaak
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 zakje rucola (à 85 gram)
Vul de kookpan voor twee derde met water en breng dit aan de kook.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Verwijder de harde, houten onderkant van de stengel van de broccoli, en eventuele andere harde delen, en snij deze vervolgens in blokjes. Kook de broccoli in ca. 8 minuten beetgaar.
Snij ondertussen de rode ui doormidden en snij beide helften in dunne ringen. Kook deze de laatste 1 à 2 minuten mee met de broccoli, zodat het ergste rauwe er vanaf is.
Giet de broccoli af en stort in de saladekom. Laat de linzen en tonijn uitlekken en voeg dit aan het broccoli-uimengsel toe. Voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe. Breng op smaak met de versgemalen peper en Italiaanse kruiden en schep het geheel goed door. Voeg tot slot de rucola toe en schep het geheel nog één keer goed door. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 313 kcal ♦ 18 G eiwit ♦ 22 G koolhydraten ♦ 13,5 G vet, waarvan verzadigd 1,5 G ♦ 14,7 G vezels
TIP Maak je de salade een dag van tevoren? Meng dan de rucola ter plekke door de salade heen, zodat dit nog lekker knapperig is!