Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina om wat meer over mij te weten te komen en de reden dat ik met deze website gestart ben.

Dit ben ik: Annelies

Over mijzelf

Mijn naam is Annelies en in het dagelijks leven ben ik werkzaam als diëtiste bij Libra Dieetadvisering. Voeding is een onderwerp wat mij van kleins af aan altijd al heel erg heeft weten te boeien. De vraag die mij met name bezighield was: waarom lijkt de één ogenschijnlijk alles te kunnen eten zonder dat het gewicht hieronder te lijden heeft, terwijl de ander – bij wijze van spreken – van water al groeit? Omdat ik mij hier verder in wilde verdiepen, besloot ik om na de middelbare school Voeding & Diëtetiek te gaan studeren. In juli 2019 ben ik afgestudeerd als diëtiste en vrij vlot daarna kon ik bij Libra aan de slag, waar ik nu nog steeds met veel plezier werk.

"In tegenstelling tot wat velen denken, ontvang ik een breed scala aan mensen op mijn spreekuur"

Mijn dagelijkse werk

In mijn werk ben ik, hoe kan het ook anders, veel met eten bezig. In tegenstelling tot wat velen denken, ontvang ik een breed scala aan mensen op mijn spreekuur: mensen die (omwille van gezondheidsredenen) gewicht willen verliezen, maar ook mensen die graag aan willen komen. In de praktijk zie ik zowel ouders met jonge kinderen, als hoog bejaarde mensen en alles daar tussenin. Daarnaast zie ik enerzijds mensen die (nog) gezond zijn en advies in willen winnen om het risico op  voeding- en leefstijlgerelateerde (gezondheids)klachten op de lange termijn te verkleinen. Anderzijds zie ik mensen die al onderdeel uitmaken van het medische circuit en vanwege bestaande gezondheidsproblemen met hun voeding en leefstijl aan de slag willen. Juist deze diversiteit maakt mijn werk erg afwisselend en uitdagend

"Het anderen laten genieten van gezond, maar bovenal lekker eten is iets wat mij ontzettend veel voldoening geeft"

Mijn passie

Naast mijn werk als diëtiste heb ik nog een andere grote passie en dat is koken. Tot een aantal jaren geleden was ik altijd fanatiek bezig om nieuwe recepten te verzamelen en deze vervolgens uit te proberen. Zodra er een nieuwe Allerhande of ander kooktijdschrift uitkwam, was ik er als de kippen bij om deze door te spitten op zoek naar nieuwe, originele recepten. Vooral in de weekenden was ik vaak in de keuken te vinden. Bij ons thuis was er in dit opzicht  altijd sprake van een win-winsituatie: waar koken en bakken voor mij een ideale manier waren om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van werken, leren en studeren, boden mijn ouders, thuiswonende zussen, overige familieleden en vrienden zich maar al te graag aan om alles te proeven. Op een gegeven moment werd het zelfs traditie dat ik op eerste kerstdag voor het gezin een uitgebreid driegangendiner verzorgde. Het anderen laten genieten van gezond, maar bovenal lekker, eten is iets wat mij ontzettend veel voldoening geeft.

Van nature ben ik erg eigenwijs, iets wat ook in het koken naar voren komt: het nauwgezet opvolgen van de receptuur is niet aan mij besteed. Stiekem denk ik het altijd beter te weten en geef ik altijd een eigen twist aan bestaande recepten. Zodoende heb ik in de loop der tijd het namaken van recepten grotendeels overboord gezet en ben ik zelf meer en meer aan het experimenteren geslagen, vaak met goed resultaat (al zeg ik het zelf). 

"Van nature ben ik erg eigenwijs, iets wat ook in het koken naar voren komt: het nauwgezet opvolgen van de receptuur is niet aan mij besteed"

Een eigen website

De foto’s van geslaagde keukenexperimenten heb ik lange tijd gedeeld via mijn persoonlijke Instagram pagina, waarbij ik meerdere malen de vraag kreeg of ik de recepten ook wilde delen. Langzamerhand begon het idee om een eigen website te maken, en hierop mijn recepten met een breder publiek te delen, steeds meer te kriebelen. Na een goed gesprek met mijn zwager heb besloten om dit gewoon te gaan doen! 

Omdat ik bij de mensen die mij goed kennen vooral bekend sta vanwege het feit dat ik gek ben op salades, naar mijn werk heb ik vrijwel standaard een salade mee, vormen de (grotendeels) zelf bedachte saladerecepten de basis van deze website. Om ook mijn diëtistenhart te laten spreken deel ik daarnaast regelmatig blogs waarin ik vanuit mijn professie schrijf over de meest uiteenlopende voeding gerelateerde onderwerpen. Op mijn blog zal je daarnaast ook zo af en toe een productreview voorbij zien komen.

"Met de recepten op mijn website wil ik graag laten zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn (...) daarnaast wil ik mensen graag iets bijbrengen over gezonde voeding"

Mijn missie

Met de recepten op mijn website wil ik graag laten zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, dit niet veel tijd hoeft te kosten en bovenal ook niet duur hoeft te zijn. Gezond eten is namelijk haalbaar voor iedereen, ongeacht je budget! Daarnaast wil ik mensen graag iets bijbrengen over gezonde voeding, want in mijn dagelijkse werk merk ik dat hier veel vragen over zijn en dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Niet gek natuurlijk als je kijkt naar hoeveel er tegenwoordig wordt geschreven en beweerd over voeding.

Deze website is expliciet géén dieetsite. Ik ben er namelijk van overtuigd dat binnen een gezond voedingspatroon alles kan en mag, hetzij met mate. Anders gezegd: er moet tot op zekere hoogte sprake zijn van een balans tussen gezonde(re) en minder gezonde voeding. Eten moet voor iedereen vooral iets kunnen zijn waar je van kan genieten. Hopelijk kan ik hier op deze manier een steentje aan bijdragen.

Heel veel lees-, kook- en eetplezier gewenst!

"Deze website is expliciet géén dieetsite. Ik ben er namelijk van overtuigd dat binnen een gezond voedingspatroon alles mag en kan, hetzij met mate"