Simpele rode bietensalade met geroosterde peer en feta
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Zin in een gemakkelijk te maken salade die binnen een handomdraai op tafel staat, maar toch bomvol smaken zit? Kies dan voor deze heerlijke rode bietensalade!
- 500 gram gekookte (biologische) rode bieten
- 1 rijpe handpeer (VB Conference)
- 1 zakje rucola (à 85 gram)
- 20-24 (ongezouten) pistachenoten
- 50 gram feta / witte kaas
- Versgemalen peper, naar smaak
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Snufje kaneel
- Snuf paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer ieder kwart in de lengte en snij vervolgens in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten gaar. Snij intussen de rode bieten in blokjes en doe in de saladekom. Haal de peer uit de oven en meng samen met de rucola door de rode biet. Breng op smaak met de versgemalen peper (naar smaak), gedroogde Italiaanse kruiden, een snufje kaneel en een snuf paprikapoeder. Voeg de pistachenoten toe en verkruimel de feta hierboven. Schep het geheel goed door serveer. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 210 kcal ♦ 17 G eiwit ♦ 26 G koolhydraten ♦ 7,2 G vet, waarvan verzadigd 3,4 G ♦ 12,1 G vezels
TIP 1 Dit recept is gemakkelijk veganistisch te maken door de feta te vervangen door (bijvoorbeeld) Violife Greek white
TIP 2 Geen zin of tijd om te wachten? Sla de stap om de peer in de oven te roosteren dan over. Zorg er dan wel voor dat je een peer gebruikt die goed rijp is!
TIP 3 Deze salade kan je de avond van tevoren al maken. Kies er eventueel voor om de pistachenoten apart te houden, zodat deze lekker knapperig blijven.