175-200gramkipfiletblokjes of vegetarische kipstukjes
1courgette
250gramdiepvries sperziebonen,ontdooid
225gramdiepvries tuinbonen, ontdooid
250gramverse spinazie
Versgemalen peper, naar smaak
Gedroogde Italiaanse kruiden
3eetlepelsgroene pesto
Bereidingswijze
Verhit de (olijf)olie in de koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes of vegetarische kipstukjes goudbruin en gaar. Snij ondertussen de courgette in de lengte door de helft en vervolgens iedere helft opnieuw, zodat je uiteindelijk vier kwarten hebt. Snij hier plakjes van. Voeg de sperziebonen toe aan de (vegetarische) kip en bak ca. 5 minuten mee, totdat de sperziebonen en tuinbonen zo goed als beetgaar zijn. Voeg de courgette en spinazie toe en bak nog 2-3 minuten mee. Breng op smaak met peper, de Italiaanse kruiden en groene pesto. Schep het geheel nog een keer goed door en serveer. VOEDINGSWAARDE p.p.318 kcal ♦ 24 G eiwit ♦ 15 G koolhydraten ♦ 10,7 G verzadigd vet, waarvan verzadigd 2,4 G ♦ 9,5 G vezelsTIP 1 Deze salade is zowel (lauw)warm als koud lekker.TIP 2 Gebruik je kipfiletblokjes? Breng deze dan op smaak met 1 eetlepel ketjap, zout en peper (naar smaak) en een flinke snuf paprikapoeder.