Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Een fruitige, fris smakende, zomerse salade. Heerlijk als lunch bij zomerse temperaturen, maar ook ideaal als bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een BBQ. Laat het mooie zomerweer maar komen!

Zomerse couscoussalade met bramen en granaatappelpitjes

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een fruitige, fris smakende, zomerse salade. Heerlijk als lunch bij zomerse temperaturen, maar ook ideaal als bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een BBQ. Laat het mooie zomerweer maar komen!
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 20 min
Bijgerecht, Salade
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Waterkoker
  • Vershoudfolie
  • Scherp snijmes (bijv. aardappelschilmesje)
  • Snijplank
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 100 gram (volkoren) couscous
  • 1 komkommer
  • 1 bakje verse basilicum (à 15 gram)
  • 200 gram (diepvries) doperwten, ontdooid
  • 200 gram bramen
  • 1 bakje granaatappelpitjes (à 90 gram)
  • 100 gram feta
  • Vers gemalen (vier seizoenen)peper, naar smaak
  • Italiaanse kruiden, naar smaak

Bereidingswijze

Kook ongeveer 200 milliliter water in de waterkoker en laat een klein beetje afkoelen. Doe de couscous in de saladekom en schenk het iets afgekoelde water hier overheen. LET OP: voeg net zoveel water toe totdat de couscous net onder water komt te staan. Scheur een stuk vershoudfolie af en dek de saladekom hiermee af, zodat de couscous rustig kan 'wellen'. Laat ongeveer 10-15 minuten zo staan. 
Was ondertussen de schil van de komkommer goed onder koud stromend water. Snij de komkommer in de lengte door de helft en vervolgens weer, zodat je vier kwarten krijgt. Snij de kwarten in plakjes van de gewenste dikte. 
Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snij fijn. Bewaar eventueel een aantal blaadjes ter garnering.
Verwijder de folie en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden, naar wens. Voeg de komkommer, fijn gesneden basilicum en doperwten toe en schep het geheel goed door. Doe de bramen en granaatappelpitjes erbij en schep nogmaals door. Verkruimel de feta erboven en maak het geheel (eventueel) af met wat verse blaadjes basilicum ter decoratie. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 221 kcal ♦ 11 G eiwit ♦ 29 G koolhydraten ♦ 5 G vet, waarvan verzadigd 2,8 G ♦ 6 G vezels
 
TIP 1 De salade kan je prima een dag van tevoren maken. Voeg de bramen en granaatappelpitjes pas op het laatste moment toe, zodat het fruit mooi knapperig blijft.
TIP 2 Vervang de feta door veganistische witte kaas, zoals Violife Greek white. De salade is dan ook geschikt voor veganisten!