Spinaziesalade met mango en geroosterde kikkererwten
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een kleurrijke salade met een tropisch tintje door de toevoeging van mango. Én een knapperige bite door de geroosterde kikkererwten. Een op en top zomerse salade, hoewel hij ook bij wat minder zomerse temperaturen nog steeds even lekker is!
Verwarm de oven voor op 200°C.Laat de kikkererwten goed uitlekken - spoel desgewenst nog even na met koud water - en doe in een kom. Voeg 1 eetlepel (olijf)olie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma en vers gemalen peper naar smaak toe en schep goed door. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 minuten bovenin de oven knapperig en goudbruin. Schep zo nodig tussendoor een paar keer om. Haal uit de oven en laat afkoelen. Laat intussen de tuinerwten ontdooien en snij de mango, met schil en al, in kleine blokjes. Snij de spinaziebladeren desgewenst iets fijner, om zo het eetgemak te vergroten. Schep de spinazie, (ontdooide) tuinerwten en mango door elkaar. Breng eventueel nog verder op smaak met vers gemalen peper en Italiaanse kruiden. Voeg als laatste de geroosterde kikkererwten en pompoenpitten toe en garneer met de verkruimelde feta. Eet smakelijk!VOEDINGSWAARDE p.p. 288 kcal ♦ 16 G eiwit ♦ 29 G koolhydraten ♦ 9 G vet, waarvan verzadigd 4 G ♦ 11 G vezelsTIP 1 Vervang de feta door geitenkaas en voeg eventueel nog wat gehakte, (ongezouten) pistachenoten toe.TIP 2 Ga je voor veganistisch? Vervang de feta dan door veganistische witte kaas (bijvoorbeeld Violife Greek white)