1pakjebasis pastasaus, basilicum (bijv. van de AH, à 390 ml)
1aubergine
1courgette
1bakjecherrytomaatjes
Verse tijm, naar smaak
Italiaanse kruiden, naar smaak
Kaneel, naar smaak
Vers gemalen (vier seizoenen)peper, naar smaak
Zout, naar smaak
150gramparelcouscous
Bereidingswijze
Zet een kleine pan met water op voor de parelcouscous en breng aan de kook.Verhit ondertussen de olie in de andere (groter formaat) kookpan. Snij de lente-ui in ringetjes en fruit deze kort aan in de pan op hoog vuur. Snij ondertussen de wortel in halve maantjes en de paprika in blokjes en bak ongeveer 2-3 minuten mee met de ui. Voeg de pastasaus toe en zet het vuur laag. Snij de aubergine en courgette in kwarten en snij hier vervolgens weer plakjes van. Voeg toe aan het groentemengsel en roer regelmatig goed door. Kook intussen de couscous, zodra het water eenmaal kookt, volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snij tot slot de cherrytomaatjes door de helft en stoof dit de laatste 5-10 minuten mee met het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met verse tijm, Italiaanse kruiden, kaneel, peper en zout naar smaak. Schep goed door en serveer met de parelcouscous. Eet smakelijk!VOEDINGSWAARDE p.p.285 kcal ♦ 9 G eiwit ♦ 44 G koolhydraten ♦ 3,7 G vet, waarvan verzadigd 1 G ♦ 7 G vezelsTIP 1 De salade is zowel warm als koud lekker.TIP 2 Voeg eventueel wat grof gehakte walnoten aan de salade toe voor de crunch, of gewoon omdat je dit lekker vindt.TIP 3 Je kunt de parelcouscous vervangen door normale (volkoren) couscous of (volkoren) pasta. Of laat dit achterwege en eet de ratatouille apart op met wat geraspte kaas en grof gehakte walnoten naar smaak.