Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Een heerlijke lauwwarme witlofsalade met falafel, die heel erg passend is voor deze tijd van het jaar: de herfst. Kleurrijk, smaakvol en daarbij ook nog eens 100% vegan! Daar word je toch vrolijk van?!

Lauwwarme witlofsalade met falafel

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een heerlijke lauwwarme witlofsalade met falafel, die heel erg passend is voor deze tijd van het jaar: de herfst. Kleurrijk, smaakvol en daarbij ook nog eens 100% vegan! Daar word je toch vrolijk van?!
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 30 min
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp snijmes (bijv. aardappelschilmesje)

Ingrediënten  

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 bakje falafel (à 200 gram)
  • 1 grote winterpeen
  • 3 stronkjes witlof
  • 100 gram (diepvries) doperwten, ontdooid
  • Kerriepoeder, naar smaak
  • Verse (vier seizoenen)peper, naar smaak
  • (Gedroogde) Italiaanse kruiden, naar smaak
  • 100 gram (pikante) hummus

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin en gaar. 
Was ondertussen de winterpeen goed onder koud stromend water en snij in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de witlof. Halveer de stronkjes witlof in de lengte en verwijder de bittere kern. Leg de witlof met de snijkant naar beneden op de snijplank en snij naar eigen inzicht fijn. Voeg de peen, witlof en doperwten toe aan de falafel en roerbak circa 5-8 minuten mee totdat de peen beetgaar is. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en Italiaanse kruiden en schep het geheel goed door. Schep als laatste de hummus door het falafel-groentemengsel en schep nogmaals door. Verdeel over twee borden en serveer. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 443 kcal ♦ 16 G eiwit ♦ 42 G koolhydraten ♦ 15 G vet, waarvan verzadigd 2,5 G ♦ 19 G vezels
TIP 1 De salade is zowel warm als koud lekker.