Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Herfst'salade' met spruitjes

Herfst'salade' met spruitjes

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Ben je op zoek naar een salade met spruitjes? Zoek dan niet verder! Dit is echt dé ultieme combinatie: de ietwat bittere smaak van de spruitjes gecombineerd met de frisse smaak van appel en het zoete van de peer en rozijnen. Een snufje kaneel erover en je hebt een heerlijke, herfstige salade.
Voorbereiding 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min
Hoofdgerecht, Salade
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Oven / combimagnetron
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Scherp koksmes
  • Kookpan
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 300 gram (fles)pompoen
  • 1 rijpe handpeer, in blokjes (VB Conference)
  • 1 appel, in blokjes (VB Elstar)
  • 400 gram spruitjes, schoongemaakt
  • Snuf kerriepoeder
  • Snuf kaneel
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Snufje nootmuskaat
  • 2 handjes rozijnen
  • 20-24 (on)gezouten pistachenoten
  • 50 gram feta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de pompoen - met schil en al - in blokjes en spreid deze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een klein scheutje (olijf)olie. Breng op smaak met peper, paprikapoeder en wat gedroogde Italiaanse kruiden en schep goed door. Rooster in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven. Schep na 10 minuten goed door en leg de appel- en peerblokjes erbij. Breng ondertussen water aan de kook voor de spruitjes. Snij ze kruislinks in (of halveer ze) en kook ze in ca. 10-15 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af. Haal het rooster met de pompen en peer- en appelblokjes uit de oven en stort in een grote saladekom, evenals de spruitjes. Breng op smaak met de kerriepoeder, kaneel en peper en nootmuskaat. Voeg de rozijnen en pistachenoten toe en schep het geheel goed door. Verkruimel tot slot de feta erover en serveer. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p.  398 kcal ♦ 16 G eiwit ♦ 55 G koolhydraten ♦ 12 G vet, waarvan verzadigd 1,6 G ♦ 16,5 G vezels
 
TIP 1 Vervang de pompoen door zoete aardappelblokjes
TIP 2 Je kan de salade een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De salade is dan niet meer warm maar (minstens) net zo lekker!
TIP 3 Vervang de feta door veganistische witte kaas (VB  Violife Greek white) voor een veganistische twist.