Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Een salade boordevol groene groentes en kip. Gezond, gemakkelijk te maken en ook nog eens super lekker. Wat wil je nog meer?!

Groene salade met kip

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een salade boordevol groene groentes en kip. Gezond, gemakkelijk te maken en ook nog eens super lekker. Wat wil je nog meer?!
Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties: 3 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)

Ingrediënten  

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 175-200 gram kipfiletblokjes of vegetarische kipstukjes
  • 1 courgette
  • 250 gram diepvries sperziebonen, ontdooid
  • 225 gram diepvries tuinbonen, ontdooid
  • 250 gram verse spinazie
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels groene pesto

Bereidingswijze

Verhit de (olijf)olie in de koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes of vegetarische kipstukjes goudbruin en gaar. Snij ondertussen de courgette in de lengte door de helft en vervolgens iedere helft opnieuw, zodat je uiteindelijk vier kwarten hebt. Snij hier plakjes van. Voeg de sperziebonen toe aan de (vegetarische) kip en bak ca. 5 minuten mee, totdat de sperziebonen en tuinbonen zo goed als beetgaar zijn. Voeg de courgette en spinazie toe en bak nog 2-3 minuten mee. Breng op smaak met peper, de Italiaanse kruiden en groene pesto. Schep het geheel nog een keer goed door en serveer. 
VOEDINGSWAARDE p.p. 318 kcal ♦ 24 G eiwit ♦ 15 G koolhydraten ♦ 10,7 G verzadigd vet, waarvan verzadigd 2,4 G ♦ 9,5 G vezels
TIP 1 Deze salade is zowel (lauw)warm als koud lekker.
TIP 2 Gebruik je kipfiletblokjes? Breng deze dan op smaak met 1 eetlepel ketjap, zout en peper (naar smaak) en een flinke snuf paprikapoeder.