Couscoussalade met pesto en vegetarische kipstukjes
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Zin in een gemakkelijk temaken, goed vullende salade met couscous? Probeer dan dit recept eens met pesto en vegetarische kipstukjes. Een gouden combinatie!
Afsluitbare, magnetronbestendige bak
Koekenpan met anti-aanbaklaag
Snijplank
Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
Saladekom
Saladecouvert
- 60 gram (volkoren) couscous
- 1 el olijfolie
- 175 gram vegetarische kipstukjes
- 300 gram wortel
- 1 grote rode paprika
- 1/2 bosje lente-ui / bosui
- 225 gram diepvriessperziebonen, ontdooid
- 3 el groene pesto
- Versgemalen peper, naar smaak
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Snuf paprikapoeder
Doe de couscous in een magnetronbestendige, afsluitbare bak en voeg ca. 100 ml water toe. Doe de deksel erop en zet voor ca. 1-1,5 minuut in de magnetron op 900 Watt. Haal uit de magnetron en laat met de deksel erop na garen.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de (vegetarische) kipstukjes aan totdat ze goudbruin en gaar zijn. Maak de wortel(s) schoon en snij in dunne plakjes. Bak ca. 5 min kort mee. Snij de paprika in blokjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Roer de couscous los met een vork en doe in de saladekom. Voeg de kipstukjes, paprika en 2/3 van de lente-uit toe. Breng op smaak met de pesto, peper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Schep het geheel goed door en serveer met de overgebleven lente-ui ter garnering. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 252 kcal ♦ 19 G eiwit ♦ 27 G koolhydraten ♦ 13 G vet, waarvan verzadigd 2,6 G ♦ 9,2 G vezels
TIP 1 Vervang de vegetarische kipstukjes eventueel door kipfiletblokjes of gerookte kip.
TIP 2 Deze salade kan je prima de dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten bak in de koelkast.
TIP 3 Ben je niet zo van rauwe ui? Bak deze dan de laatste minuut even kort mee met het kip-wortelmengsel, zodat het rauwe, ietwat scherpe randje er net vanaf is.