Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Couscoussalade met pesto en vegetarische kip

Couscoussalade met pesto en vegetarische kipstukjes

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Zin in een gemakkelijk temaken, goed vullende salade met couscous? Probeer dan dit recept eens met pesto en vegetarische kipstukjes. Een gouden combinatie!
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 25 min
Hoofdgerecht, Salade
Porties: 3

Benodigdheden

  • Afsluitbare, magnetronbestendige bak
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 60 gram (volkoren) couscous
  • 1 el olijfolie
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 300 gram wortel
  • 1 grote rode paprika
  • 1/2 bosje lente-ui / bosui
  • 225 gram diepvriessperziebonen, ontdooid
  • 3 el groene pesto
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snuf paprikapoeder

Bereidingswijze

Doe de couscous in een magnetronbestendige, afsluitbare bak en voeg ca. 100 ml water toe. Doe de deksel erop en zet voor ca. 1-1,5 minuut in de magnetron op 900 Watt. Haal uit de magnetron en laat met de deksel erop na garen.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de (vegetarische) kipstukjes aan totdat ze goudbruin en gaar zijn. Maak de wortel(s) schoon en snij in dunne plakjes. Bak ca. 5 min kort mee. Snij de paprika in blokjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Roer de couscous los met een vork en doe in de saladekom. Voeg de kipstukjes, paprika en 2/3 van de lente-uit toe. Breng op smaak met de pesto, peper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Schep het geheel goed door en serveer met de overgebleven lente-ui ter garnering. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 252 kcal ♦ 19 G eiwit ♦ 27 G koolhydraten ♦ 13 G vet, waarvan verzadigd 2,6 G ♦ 9,2 G vezels
TIP 1 Vervang de vegetarische kipstukjes eventueel door kipfiletblokjes of gerookte kip.
TIP 2 Deze salade kan je prima de dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten bak in de koelkast.
TIP 3 Ben je niet zo van rauwe ui? Bak deze dan de laatste minuut even kort mee met het kip-wortelmengsel, zodat het rauwe, ietwat scherpe randje er net vanaf is.