Couscoussalade met falafel
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een rijk gevulde salade met couscous, falafel, kleurrijke groentes én een heerlijke, zelf gemaakte yoghurtdressing. In één woord: genieten.
- 50 gram (volkoren) couscous
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 pakje falafel (à 200 gram)
- 1 sjalot
- 200 gram winterpeen
- 150 gram (diepvries) doperwten, ontdooid
- 50 ml (half)volle yoghurt
- 30 ml mayonaise
- 1 theelepel (fijne) mosterd
- Kerriepoeder, naar smaak
- Vers gemalen (vier seizoenen)peper, naar smaak
- Italiaanse kruiden, naar smaak
Breng 100 ml water aan de kook. Doe de couscous in een kommetje en schenk hier het kokende water overheen, zodat de couscous net onder komt te staan. Dek af met een stuk vershoudfolie om te wellen en zet aan de kant.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de falafel op laag vuur in circa 10-15 minuten goudbruin en gaar. Vergeet niet tussendoor regelmatig om te keren.
Snij ondertussen de sjalot in dunne ringetjes en de winterpeen in dunne plakjes. Bak dit de laatste 5-8 minuten mee met de falafel, samen met doperwten. Schep regelmatig door.
Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise en mosterd door elkaar. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en Italiaanse kruiden.
Roer de couscous los met een vork en schep door het falafel-groentemengsel. Schep als laatste hier de dressing doorheen. Breng het geheel eventueel verder op smaak met kerriepoeder, peper en Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE p.p. 495 kcal ♦ 30 G eiwit ♦ 58 G koolhydraten ♦ 18 G vet, waarvan verzadigd 2,6 G ♦ 15 G vezels
TIP 1 Vervang de couscous door bloemkoolrijst of witte koolrijst voor een koolhydraatbeperkte(re) variatie op dit recept.
TIP 2 Voeg eventueel 1 zakje rucola (à 85 gram) toe voor een extra knapperige bite. Het recept is dan voldoende voor 3 personen.