Bloemkoolcouscous salade met kerrie
Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Voor wie de standaardbloemkool met bloemkoolsaus of nasi op basis van bloemkoolrijst inmiddels wel zat is, hierbij een super simpel saladereceptje met bloemkoolcouscous. Met bloemkool kan je echt alle kanten op!
Hoofdgerecht, Lunch, Salade
- 1 grote bloemkool
- 2 dikke uien
- 300 gram tuinbonen/-erwten, diepvries
- 2 theelepels kerriepoeder
- Versgemalen peper, naar smaak
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- 100 gram rozijnen
- 100 gram (on)gezouten pistachenoten
- 100 gram feta
Verdeel de bloemkool in roosjes en pulseer kort in de keukenmachine totdat de bloemkool qua structuur lijkt op couscous (of rijst als je van iets grover houdt). Snipper de uien. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een hapjespan en fruit hierin de ui kort aan. Voeg de couscous toe en laat ca. 10 minuten stoven. Voeg de tuinbonen toe en breng het geheel op smaak met 2 theelepels kerriepoeder, vers gemalen peper en gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak. Schep goed door en verwarm nog 5 minuten. Meng de rozijnen erdoorheen en verdeel over de borden. Bestrooi met de pistachenoten en verkruimel tot slot de feta erover. Enjoy!
VOEDINGSWAARDE p.p. 366 kcal ♦ 21 G eiwit ♦ 42 G koolhydraten ♦ 13 G vet, waarvan verzadigd 0,7 G ♦ 14,1 G vezels
TIP 1 Vervang de feta door een ongepaneerde schnitzel, gegrilld of bereid in 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
TIP 2 De salade is zowel (half) warm als koud erg lekker en doet het daarom ook erg goed als lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een BBQ.