Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Een heerlijke, goed gevulde en kleurrijke salade met mijn favoriete groente: rode biet. Hier word je toch op slag vrolijk van?! Deze salade is trouwens zowel (lauw)warm als koud heel erg lekker.

Rijk gevulde salade met rode biet en zwarte bonen

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Een heerlijke, goed gevulde en kleurrijke salade met mijn favoriete groente: rode biet. Hier word je toch op slag vrolijk van?! Deze salade is trouwens zowel (lauw)warm als koud heel erg lekker.
Voorbereiding 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 25 min
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties: 3 personen

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Dunschiller of kaasschaaf
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 150 gram zoete aardappel (met schil)
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
  • 1,5 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote (winter)peen
  • 1 pakje gekookte rode bieten (à 500 gram)
  • 150 gram (diepvries)doperwten
  • 1 blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 265 gram)
  • 1 zakje rucola (à 75 gram)
  • 3 eetlepels hummus (VB Ras el Hanout)

Bereidingswijze

Spoel de zoete aardappel goed af onder koud stromend water en snij - met schil en al - in blokjes. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en rooster hierin de pijnboompitten en pompoenpitten kort. Laat afkoelen op een bord en zet apart. Zet de pan terug op het vuur en verhit de olie. Bak hierin de zoete aardappelblokjes gaar. Snij intussen de paprika in blokjes en schaaf de wortel, met een dunschiller, in dunne linten en doe in een kom. Laat de zwarte bonen uitlekken, snij de rode bieten in blokjes en voeg, evenals de doperwten en rucola, toe. Breng op smaak met versgemalen peper, (gedroogde) Italiaanse kruiden en een snuf paprika- en kerriepoeder. Voeg tot slot de zoete aardappelblokjes en hummus toe en schep goed door. Verdeel over de borden, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en pompoenpitten en serveer. Enjoy!
VOEDINGSWAARDE p.p. 492 kcal ♦ 11 G eiwit ♦ 43 G koolhydraten ♦ 20 G vet, waarvan verzadigd 3,5 G ♦ 19 G vezels
TIP 1 In plaats van de zoete aardappelblokjes te bakken kan je ze ook in de magnetron garen: ca. 2-3 minuten in een afgesloten bakje in de magnetron op 900 Watt.
TIP 2 Je kan de salade ook een dag van tevoren al klaarmaken en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. De geroosterde pijnboompitten en pompoenpitten kan je het beste apart houden en ter plekke toevoegen, zo zorg je ervoor dat ze lekker knapperig blijven.