Ga direct naar recept Print recept Pin recept
Tonijnsalade met rucola en kikkererwten

Tonijnsalade met rucola en kikkererwten

Door: Annelies van die-eet-salades.nl
Op zoek naar een gemakkelijk te maken salade met vis? Dan is deze overheerlijke salade met tonijn echt iets voor jou!
Voorbereiding 0 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min
Hoofdgerecht, Salade
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Snijplank
  • Scherp snijmes (VB aardappelschilmesje)
  • Saladekom
  • Saladecouvert

Ingrediënten  

  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 blikje kikkererwten (à 400 gram)
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 zakje rucola (à 85 gram)
  • 100 gram hüttenkäse / cottage cheese

Bereidingswijze

Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
Was intussen de schil van de courgette en aubergine goed onder koud stromend water. Snij de courgette in de lengte doormidden. Herhaal dit, zodat je nu - als het goed is - 4 kwarten hebt. Snij de kwarten vervolgens in plakjes. Doe dit ook voor de aubergine. Bak de courgette en aubergine kort aan in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag, totdat ze de gewenste gaarheid hebben. Laat intussen de blikjes kikkererwten en tonijn uitlekken. Stort de courgette en aubergine in een saladekom, samen met de kikkererwten en tonijn. Breng op smaak met de peper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Voeg de rucola en hüttenkäse toe en schep het geheel goed door. Verdeel de pompoenpitten hierover en serveer. Bon appetit!
VOEDINGSWAARDE p.p. 318 kcal ♦ 30 G eiwit ♦ 30 G koolhydraten ♦ 6,6 G vet, waarvan verzadigd 2,1 G ♦ 13,7 G vezels
TIP 1 Niet zo’n fan van hüttenkäse? Vervang dit dan door 50 gram feta of witte kaas.
TIP 2 Je kan deze salade een dag van tevoren maken, mits je hem tot gebruik in een goed afgesloten bak in de koelkast bewaart. Houd de pompoenpitten en rucola eventueel nog even apart, zodat beide lekker knapperig blijven.